/     Hypophysis som startsida!     /    

 
MEDLEMSBLAD 

Köp tid som kan rädda liv
(Ur Aktuellt Hormonellt nr 4 2004)

För en tid sedan blev jag tipsad av en Hypophysismedlem om en hemsida på Internet, plus att det också i en veckotidning då stod om detta kort jag nu vill berätta för er om – nämligen Life Care Card, ett hälsokort för snabb och tillförlitlig akutvård.

Upphovsmannen, Mikael Emdenborg, fick idén att göra detta plastkort tänkt att placeras i närheten av körkortet, då han läst om en försvunnen kvinna i en tidning. Kortet innehåller alla livsnödvändiga uppgifter som ambulans- och sjukvårdspersonal alltså kan ha nytta av.

Detta nappade ju jag på enär jag vet hur osäkert det kan kännas för ”oss kortisonberoende” när vi inte utrustas med ordinationskort alltid och även om vi kanske bär en SOS-Talisman där kortfattad livsnödvändig information finns ändå vill ha också ett sådant här kort.

Så jag tog kontakt med Mikael och fick också utlovat en rabatt på 15 procent till Hypophysis medlemmar på priset. Kortet kostar annars alltså 100:- om året, men man betalar för två år i taget – inga övriga kostnader tillkommer och i priset ingår Life Care Card med en engelsk och svenska sida samt en plastficka som behövs för din ID-handling/Körkort. Leveranstid är en till tre veckor efter beställningen registrerats och då kommer ett inbetalningskort med kortet.

Om ens uppgifter behöver ändras under dessa två år så görs det för en mindre kostnad av 100 kronor – men då det ju på kortet faktiskt står var vederbörandes journal finns så finns ju alltid aktuella uppgifter att hämta där om medicinering, doser och så vidare för på kortet står ju bara vilka mediciner man tar och ej doser. Du beställer ditt kort via Internet och adressen är http://www.lifecarecard.se och då när du skall gå in och beställa så skall du klicka på rubriken ”Om ditt företag/förening har rabattavtal” för att få rabatten som Hypophysis medlemmar utlovats.

Pia Lindström


Tillbaka till Medlemsblad© Hypophysis 2007. Text och bilder på www.hypophysis.se är copyrightskyddat och får inte användas utan föreningens medgivande.